Monday, December 27, 2010

kerja..oh,so boring!!!

Today, 27 hb dec 2010....almost 2 weeks and 1 day aku mula keje kt SCOPE International Standard Chartered Bank...huhuhuh...so happy to continue working here again...i love their environment and all of my friends here..they are so friendly n kindful person...so,when they ask me to joined again..i just said...y not..!!!..hehehe...syok dpt keje cni semula,even kt sini very stressfull...one most the advanced things yang wat aku happy adelah x perlu g interview dah...interview jer kt cni,doa2 dapat,,then dapat job..besh2...aku memg mlas nk g interview,tiap kali nak g interview sure rasa cm nak nangis..ntah pape,tp tu la aku...rasa mlas nk berdepan dgn interviewer yg sure muke kerek semacam...from my experience la..memg sgt2 kerek n klu die tu pompuan, sure lagi kerek...rasa nk sepak2 jer,cm la dlu die bgus sgt..kan,kan,kan.....aku tgok seksi jer yg lebih...mcm x ckup kain..ahakzzz....

SO..hari isnin 13hb dec,aku daftar then keen g training..3 hari,sgt2 xbesh..sebab rasa cm keen study,masuk kelas n exam..what so ever la kan..hahaha.then..comeback again to my workstation...but,since i am a new joiner,so i just looking around,because still didn't get my id in the system..lg satu yg amat bosan sbb bole mendatangkan mengantuk...gile,hari2 aku ngantuk..pling gile,smpai hari ni aku x dpt id lagi..parah2..hari in plak,aku rasa cm nk cium jer meja aku neh..mata plak cam ade batu pemberat,nk terpejam jer...last2 keje aku ngulang ke tandas, pg basuh muka...adoii..bila la nk dpt id neh...lmbt benor,smpai hati dorg seksa aku cmni...sob,sob,soob.............

p/s....hari ni aku masuk umah baru,umah sewa..erm,cmner la life hidup sendiri nih,aku x reti sendiri2..selalu tuh,aku ade family..ni dah xdek plak,ayong da pindah ke bukit fraser..angah plak jauh kt semenyih...ermmmm...rasa x besh jer,nk ngis pon ade...tp klu aku x dok sendiri cmner aku nk berdikari..so,start from now, i must to be strong n tabah hadapi sume dugaan hidup..aku mesti boleh,sebab aku boleh...yakin boleh...!!!!!..MALAYSIA BOLEH

2 comments:

  1. welcome home my new roomate...:D

    ReplyDelete
  2. huhuhhu...welcome,tp hari ni blik lmbt da..ujan lebat melanda pj.

    ReplyDelete